Πιστοποίηση αναπηρίας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Ενημερώνουμε τους υποψήφιους, οι οποίοι επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ότι εκδόθηκε η εγκύκλιος που αφορά στην πιστοποίηση συγκεκριμένων κατηγοριών τόσο ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όσο και πασχόντων από σοβαρές ασθένειες από τα αρμόδια Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.

Ενημερώνουμε τους υποψήφιους, οι οποίοι επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ότι εκδόθηκε η εγκύκλιος που αφορά στην πιστοποίηση συγκεκριμένων κατηγοριών τόσο ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όσο και πασχόντων από σοβαρές ασθένειες από τα αρμόδια Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Πιο συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αυτή έχει σκοπό να ενημερώσει τους/τις υποψηφίους/ες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Με το πιστοποιητικό αυτό και τα επιπλέον δικαιολογητικά οι υποψήφιοι/ες θα μπορούν να υπαχθούν:
α) σε κάποιες από τις υποκατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις και
β) ως πάσχοντες από κάποιες από τις ασθένειες της κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5%.

Το πιστοποιητικό αναπηρίας, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, θα κατατεθεί στις ειδικές Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων το μήνα Νοέμβριο, προκειμένου οι υποψήφιοι/ες να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 5%. Ο ακριβής χρόνος υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων προς τις ειδικές Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν, καθώς και ο πίνακας με τις σοβαρές παθήσεις και τα Νοσοκομεία θα γνωστοποιηθούν με εγκύκλιο που θα ακολουθήσει άμεσα.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο